Sadelprovning

Idag provade vi 4 olika hoppsadlar och till slut bestämde vi oss för att provrida en av dem. Det var en Equipe Linnea som ser ut såhär ↓
Ines red lite med den först och sedan satte vi upp ett litet hinder så att hon fick prova att hoppa i den. Hon tyckte att den var superskön och jag kan inte annat än att hålla med! Jag red i en liknande när jag hoppade en stor häst för ett tag sen och jag fick prova lite idag, herregud vilken skön sadel! Så nu har vi beställt en brun, tyvärr var den Berit hade hemma lite för smal, S är väldigt bred över ryggen. Därför var vi tvungna att beställa från Italien, så det kommer ta ett tag att få hem den. Skönt iallafall då den förra inte låg bra och hade alldeles för högt bakvalv! 

Någon som har den här sadeln? Isåfall, vad tycker ni om den? :)

Tävlingssummering 2013 - Dressyr

 
 
 
Första tävlingen 2013?
Första omgången av allsvenskan div 3 med Scotty.
 
Bästa tävlingen 2013?
Det var nog mälaröarna, när jag vann LC:n och kom tvåa i LB:n! :D
 
Vilka hästar/ponnys tävlade du?
Scotty, Sparkling Saphire
 
Vad för klasser tävlade du? 
LC:1, LC:2 & LB:1
 
Hur många placeringar? 
7 st varav 4 st är vinster.
 
Vad hade du för mål 2013? 
Att vinna en LC & en LB och att ha kul med Safir.
 
Nådde du dem?
Japp!
 
Vad är målen för 2014?
Rida stadigt på över 60% i LA
 
Bästa tävlings arrangören 2013?
Vällingby, älskar att tävla där! Bra framridning, bra parkering på asfalt, stoort och luftigt ridhus och domaren sitter uppepå läktaren. 
 
Något speciellt minne från 2013? 
När jag vann båda klasserna på klubbens KM, det var såå kul! 
 
 
Min tävlingsutrustning
Hjälm: John Whitaker
Håruppsättning: Donut + svart hårnät med silvriga paljetter
Skjorta: Kingsland eller en från Horze
Kavaj: Pikeur
Ridvantar: Roeckl
Ridbyxor: Hööks
Ridstrumpor: KL eller horseware
Ridstövlar: Ridskor från Hööks + Chaps från Horze
 
Hästen/ponnyns tävlingsutrustning? 
Träns: Hööks 
Pannband: Hööks
Schabrak: Hööks & Mia RS
Sadel: RS (vet inte riktigt vad det är för märke, hehe)
Sadelgjord: Hööks
Vilken klubb tävlade du för 2013? TGPK
Vilken klubb kommer du tävla för 2014? 
Stora Wäsby Fältrittklubb
Har du ridit i något lag 2013? 
Div 3 
Ska du rida i något lag 2014?
Troligen Div 2
 
Vilken/vilka tränade du för 2013? 
Ulrika Hedman, Lotta (kommer inte ihåg efternamnet), Lena Lilja, Rosanna Lidbrandt, Lena Bredberg, Anna Ringholt, Lina Källbäck
 
Ska du fortsätta med det 2014?
Jag ska fortsätta för Lena Lilja :)
 
Har du tävlat i någon ny gren 2013?
Jaa, fälttävlan.
 
Ska du tävla någon ny gren 2014?
Nej
 
Vad har du för förväntningar på året 2014?
Att jag och Safir ska komma ut på lite meetings och att vi ska ha jäkligt kul!
 
Hur gick de på sista tävlingen?
Superbra, det var en LB:1! Glömde dock halten i början, hehe. Men vi slutade på 67,9 och en andraplats :D

Bästa häst!


Även fast hela ridhuset och speglarna skallrade som tusan i och med vinden så var han så himla fin, bästa <3

Så mycket plugg, så lite tid

 
Hej hörni, Förlåt! Min teknik-inlämning tog hela kvällen så jag hann inte blogga en enda gång :( Nu är klockan jättemycket och jag måste hoppa i säng, jag ska försöka gottgöra det imorgon! Sov så gott ♥

Pluggkväll

Såhär glad är S över att få hoppträna idag ;)
 
Hejsan! Idag är jag hemma, Ines ska på hoppträning så jag kommer behöva skriva en teknik-inlämning nu men sedan är jag all yours! Ses snart :)

Hinner tyvärr inte!

Hopptävling i våras med Freddy :)
 
Hinner verkligen inte blogga! Jag måste åka till stallet för att hinna rida i ridhuset innan hoppträningen börjar, jag kanske bloggar ikväll men tyvärr hinner jag inte blogga så mycket mer nu. Förlåååt!
 

@ Flygplatsen

Hejhej! Jag sitter på flygplatsen just nu och väntar på flyget hem som går vid 19.30. Ganska segt att vänta så länge men samtidigt lite mysigt... Jag blev dock mycket gladare när jag helt plötsligt fick ett supergulligt sms av min bästavän, världens underbaraste vänner har jag 
Jag älskar shoppingen på flygplatsen btw! Har precis köpt en julklapp/födelsedagspresent till en av mina finaste vänner, Jenny ♥ När vi åkte från sverige så köpte jag också en concealer, superbra är den! Har inget bloggsug så jag tror inte riktigt att det blir så mycket mer bloggning idag men isåfall hörs vi imorgon :)
 
Jenny & hennes fina Slider

Sista dagen

Godmorgon! Idag är det sista dagen här i Frankrike och det är lite tråkigt för det har varit väldigt mysigt men samtidigt ska det bli skönt att komma hem. En sak som kommer bli jättekul är att det är så mycket snö i Sverige, här i Frankrike ser det ut så här:

Lite frost i gräset men det är det enda! :o

Hoppas att jag kan ha med mig någon som fotar mig och Safir när vi rider i snön på lördag eller söndag, så kanske jag kan knåpa ihop en ny header också! Jag har inte riktigt så mycket mer att skriva så jag avrundar här, ha en bra måndag!


Nosgrimmor

Sedan jag började läsa Elviras blogg (baraelvira.se) så har jag insett saker jag innan inte ens hade tänkt på. Bland annat det här med nosgrimmor. Elvira förespråkar NH och naturligt hästtänk och jag gläds åt hennes häst som har hamnat hos henne för om jag hade varit en häst hade jag valt henne alla gånger om jag fick välja! Iallafall, tillbaka till ämnet. Elvira har på sin blogg skrivit ett inlägg om nosgrimmor och sedan gjort en skiss på hur de två vanligaste nosgrimmorna sitter - Aachennosgrimman och Remontnosgrimman.

Här ser vi då remontnosgrimman. För er som inte visste det så kan en häst inte andas genom munnen, bara genom näsan. Om vi då tittar på den här bilden, så sitter nosgrimman såpass långt ner att nosen knips igen, hur löst man än spänner. Vi ser också att den sitter på den yttersta biten på det lilla nosbenet och om man spänner nosgrimman för hårt så kommer det tillslut börja göra ont på hästen. I vissa extremfall har nosbenet gått av, men det är ytterst ovanligt! Jag skulle aldrig sätta på min häst en sådan här nosgrimma och jag förstår mig inte på riktigt på folk som använder den. Innan har jag bara tyckt att den var ful och hästen fick fult huvud i den men nu när jag har insett detta så förstår jag verkligen inte hur man kan vilja rida med den! (Detta är ingen kritik mot er som använder denna nosgrimma men jag vill bara försöka förstå hur ni tänker kring detta ämne)

På den här bilden har vi en klassisk Aachennosgrimma. Denna nosgrimma tycker jag inte alls är lika farlig som remonten men den är ändå inte jätterolig. För cirka 5 månader sen tänkte jag inte alls så här. Då red jag med snokremmen för att jag inte tänkte på att ta av den helt enkelt, tanken hade aldrig slagit mig! Det är den här nosgrimman jag använde på Safir på både hopptränset och dressyrtränset men efter kanske en månad med Safir så började jag rida utan snokremmen för jag kände ingen skillnad, han var exakt likadan utan. Nu för nån vecka sen så insåg jag att om jag ändå rider utan snokrem så kan jag ju lika gärna rida utan nosgrimma! Därför tog jag av den och nu rider jag bara med den på dressyrträning, utan snokrem. Jag har faktiskt märkt att han är mycket mer till freds utan nosgrimma och känns mer avslappnad! Personligen tycker jag att om kan inte kan rida sin häst utan Aachenrem så borde man jobba med sig själv, inte stänga igen hästens mun med en rem :)

Jag har också uppmärksammat en annan grej på hennes blogg, hon skrev för ett tag sen att när hästen gäspar så släpper det massor med spänningar i käken och jag har märkt att när jag nu rider utan nosgrimma så gäspar han mycket mer än innan och han känns mycket nöjdare att rida! Jag tror att det faktiskt kan vara en av anledningarna till att han har varit så fin de senaste veckorna!

Här ser ni en bild som Elvira har redigerat ihop, den föreställer hennes häst när hon är normal och när hon gäspar. Jag har alltid fått lära mig att det ska vara två fingrars mellanrum under nosgrimman men om man tittar på bilderna, tycker ni att det ser ut som om om två fingrar räcker för att hon ska kunna gäspa obehindrat? Det tycker inte jag!

Så mitt tips till er med egen häst är: Nästa gång ni rider dressyr/trimmar, plocka av nosgrimman och se hur det går! Gapar hästen jättemycket? Vad kan det isåfall bero på, rider du med för hård hand? "Sågar" du med händerna? Vi måste lösa problemen istället för att gömma dem!

Vad rider ni med för nosgrimma och har ni någon gång provat utan? 

Fullblodsauktion

Hejhej! Vi sitter just nu och äter lunch samtidigt som vi tittar på hästarna som är till salu. Jag knäppte några bilder och här är de :)



En så jäkla söt häst i Yann's (mammas kompis) stall! ^




Proppmätt!


Nu bär det av hem till hotellet, så jäkla trött är jag! 

Mitt i snöyran

Eftersom att det är sån snöyra i Sverige just nu så slänger jag in lite härliga sommarbilder, titta och njut!






Jag saknar sommaren :( 

Frankrike

Ines & Safir i somras <3

Hej!
Jag har glömt att berätta detta men imorse åkte vi till Frankrike  jag sitter nu och väntar på att min syster ska byta om och sedan ska vi gå ner för att äta lunch. Det kommer komma ett mer ordentligt inlägg ikväll men under dagen får ni nöja er med lite ATM bilder :)

Nu måste jag gå, vi hörs!

God morgon ;)




Attityd/Inställning

Jag tror att allt handlar om ens attityd/inställning. Utan rätt inställning kommer du aldrig komma långt och utan rätt attityd kommer du heller ingen vart! Säg att du går in på en hoppbana och tänkter lite nonchalant att det här är bara LC, det klarar jag lätt! Det du gör då är att du överskattar dig själv och din häst, även om det "bara" är LC så gäller det fortfarande att rida ordentligt, hur duktig du och din häst än är. Samma sak om du går in på hoppbanan och tänker " Vi kommer aldrig klara det här, det går inte" DÅ kommer det verkligen inte gå bra för då har du redan innan intalat dig själv att det inte går så du stänger automatiskt av lite och rider sämre, eftersom att du "vet" att det inte kommer gå.
 
Jag vet själv hur det är, jag har innan varit väldigt nervös på hopptävlingar och vissa gånger till och med velat hoppa av på framhoppningen... När jag sedan försökte intala mig själv att jag hade kontroll över situationen och att det visst skulle gå bra så gick det plöstligt mycket bättre. Därför är attityd och inställning väldigt viktigt, samma sak om jag egentligen inte tycker att det är så kul med hästarna och gör allting halvdant, då kommer det också gå halvdant. 

Detta gäller egentligen lika mycket utanför hästarna, man kommer längre med en bra attityd. Oavsett vad det gäller! Så tänk på detta, vi underskattar ofta oss själva och tror att vi kan mycket mindre än vi egentligen kan.
 
 
Jag har lite tips till dig med dåligt själförtroende och/eller dålig attityd och inställning som till exempel ska hopptävla:
  • Le! När du ler så utsöndrar du endorfiner som intalar kroppen att du är glad, även om du inte är det.
  • Sträck på dig! Då tror hästen att du är mycket mer säker än vad du egentligen är.
  • Tänk på att du har gjort svårare grejer! Detta är ett av mina bästa tips, om jag ska hopptävla LB så blir jag lite nervös innan jag ska gå in men då tänker jag bara "Jag har klarat detta innan, jag har till och med hoppat högre än det här!" Det hjälper faktiskt!
  • Stanna på den nivån du känner för! Hetsa inte upp i klasserna om du inte känner dig redo bara för att kompisen gör det!
  • Hitta rätt tränare! Träna gör man för att utvecklas, och om man känner att man vågar rida fult och fel inför sin tränare så kommer man kunna förbättra de grejer som är dåliga. Då blir man också mer säker på tävlingsbanan och vet vad man ska göra.
  • Sätt upp tydliga mål! Man blir mindre nervös om man har något att sträva efter och om du har satt ett mål som tex. är att hoppa en hel bana utan att hoppa före hästen en enda gång så kommer du koncentrera dig på det och du rider då automatiskt bättre för att du inte tänker på så mycket annat än just banan och överlivet!
  • Andas djupt! Det kan låta som en klyscha men det är verkligen sant! Ta några djupa andetag och det kommer genast kännas bättre :D
Hoppas du har fått hjälp av de här tipsen och att du tänker på detta nästa gång du går in på hoppbanan! (Det kommer komma tips till dressyrryttaren också) ;)

Julpynt

 
Här om dagen julpyntade vi här hemma, superfint blev det :D Även fast jag ska sätta mig med min läxa och jag precis har städat typ hela huset så mår jag riktigt bra. Jag är glad, riktigt jäkla glad! Tänk vad konstigt det är, igår var jag sur, arg och ledsen och idag känner jag mig glad och lycklig. Ibland funderar jag lite på det där, vad är det som gör att det kan ändras så fort? Jag tror att det handlar mest om attityd.. Därför tänker jag ta upp det senare i kväll i ett inlägg om åsikter och tankar. Missa inte det!
 
Nu när det börjar lida mot jul så längtar jag till knäcken, dela ut julklappar, lussebullar, rida barbacka i snön och sen ta en kopp varm oboy. Det är så mysigt med julen! Det har även kommit ännu mer snö idag, och nu snöar det fortfarande, det är helt vitt på marken. Hoppas det ligger kvar!! 
 
Vad tycker ni är det bästa med julen? 

Dålig bloggning

Bloggningen idag har varit usel men jag kompenserar upp det med ett åsiktsinlägg och lite bilder, vad sägs om det? Titta in snart igen! ;)

Godnatt!


Lite så känns det, sur som f*an och allmänt trött och grinig... Jag satt och panikskrev min NO-inlämning nu på kvällen och sen när jag hade skrivit lite mer än en halv sida och skulle spara så slutade Word funka och jag var tvungen att stänga ner det. Alltså är allt borta. Så sjukt trött på min dator just nu.. 

Förlåt för det sura inlägget, haha. Var tvungen att få ut min aggression ;) 

Sov gott, imorgon är det freedaaaag :D

Nöjd häst!


Nöjd häst som fått nytvättat täcke och mat, höjdpunkten på dagen ;)  

Mellanlandar

Oman och Furir i vintras ↑
 
Hej, hur har eran torsdag varit? Min har faktiskt varit helt okej, den förgylldes rejält när snön kom, älskar snö!
 
Nu har jag precis kommit hem från skolan och ska slänga i mig mat och byta om för att sedan åka till stallet. Där ska jag rida dressyr på S i ridhuset och sedan ska vi åka vidare till årsmöte för SWFRK (Stora Wäsby FältRittKlubb) som jag ska tävla för nästa år.
 
Idag kom första snön också! Även om man inte tittade ut genom fönstret så kunde man se det på instagram, haha... Hoppas bara inte att Safir är jätteblöt, tur att han har täcke och tjock päls ;) Har inte riktigt något att skriva så jag avrundar här, ville bara slänga in ett snabbt inlägg så att ni vet att jag lever! 

Torsdag imorgon

 
Segaste dagen på veckan men jag ska försöka hålla humöret uppe! Nu på kvällen har jag suttit med min NO-inlämning som ska vara inne imorgon. Jag har flex på morgonen och hela lektionen på mig att skriva så det känns rätt lugnt men jag ska ändå skriva lite innan jag går till skolan. Planen för Safiren är nog att antingen jag eller Ines rider dressyr i ridhuset, det är så himla tråkigt för det är så hårt överallt och sen är det så mörkt så det går typ inte att rida ut :( Jaja, vintern får bli inomhus helt enkelt och så får vi rida ut massor i sommar istället! Nu ska jag gå och lägga mig, godnatt :)
 
Jag kör en special-grej imorgon. Jag ska inte klaga på något under de närmaste 24 timmarna, inte en enda gång. Är ni med? Prova! Jag ska iallafall försöka göra detta till en bra torsdag, hoppas att du också gör det! ♥
 
 

Bettdjungel

 
Finaste ponnyn i somras ♥
 
Bett är nog det svåraste ämnet någonsin! Det finns flera tusen olika varianter, tredelat, oledat, hävstångsbett m.m. Safir rids på vanligt tredelat i dressyren och det funkar han jättebra på men i hoppningen hittar vi inget som funkar... Hans förra ägare red honom på rakt gummibett hemma och gummiklätt babypelham på tävling. Det svåra är att vi vill helst kunna rida honom på så snällt bett som möjligt men det funkar inte att ha det raka på tävling, han blir stark, lång och river. Grejen är att om man rider med babypelhamet så kryper han ihop så mycket med huvudet och tar inte riktigt för sig. Jag vill att han ska få upp huvudet och länga galoppen innan hindrerna men det som händer är att han kryper ihop med huvudet och går nästan i form. Detta gör att han inte kan taxera lika bra och länger inte riktigt ut halsen över hindret.
 
Så nu undrar jag, har någon av mina läsare förslag på ett bra bett som inte är för snällt men samtidigt inte lika skarpt som pelham? Vi har provat tredelat med fasta ringar, kulbett, vanligt tredelat och babypelham. Vi har även köpt ett Kimblewick som vi ska prova och annars har jag ingen aning! Så kom med förslag nu, och gärna lite egna erfarenheter av bettet/betten :D

Äntligen!

 
När vi var på SIHS i söndags så gick vi till Alex Boots monter och beställde specialbeställda dressyrstövlar. För er som inte har träffat mig så har jag extremt smala ben och ganska stora fötter så vi har letat efter stövlar i typ 2 år nu men har fortfarande inte hittat några som passar. Därför tog vi beslutet att måttbeställa så i slutet av januari/mitten av februari kommer dem! Jag velade mellan halvlackade och vanliga men till slut föll valet på vanliga, av flera andledningar. Dels för att lackade kan lätt få repor och sen har jag alltid tyckt att det är mer stilrent med vanliga. Tävling är dock ett undantag, då är det jättesnyggt med lackat!
 
Så fort de anländer kommer ni få bilder, suupersnygga är de! :D Jag kan verkligen tipsa om Alex Boots, han som gör stövlarna är såå duktig och stövlarna han har gjort är sjukt snygga. Vissa är inte riktigt min smak men de flesta håller verkligen hög standard! Riktigt bra pris fick vi också, för att vara måttbeställda såklart ;)

Tillbaka!

Favorit i repris! ♥
 
Nu har jag rensat bloggen, laddat upp med lite tidsinställda och lagt in en ny design, alltså är jag fit for fight igen. Jag blev faktiskt riktigt nöjd, jag lyckades få den precis som jag ville! Så från och med nu kommer bloggen rulla på igen :D