Haking-träning

Scotty - Dressyrallsvenskan div 3
 
Hejsan! Igår var det träning för EG Haking som stod på schemat och själva träningen gick bra men sen var han lite dum att lasta efter så det tog lite längre tid men han gick in med lite havre som muta ;)
Vi tränade mest på min sits som måste förbättras, jag slänger fram mitt överliv alldeles för mycket och så måste jag tänka på att sitta stilla mot ett hinder och inte sitta och "vagga med". Det är svårt att förklara men det blir att jag sitter och gungar med och då blir han stark och tar inte mina förhållningar. Haking sa att allt annat stämmer, det är bara mitt överliv som förstör allting. Så nu är det hårdträning som gäller.
 
Jag ska ju tävla på lördag och tanken var att jag skulle rida en LC och en LB men jag har bestämt mig för att jag bara rider LC:n. Vi är inte redo för LB än. Min plan i LC:n är att hur det än går så ska jag rida skolrunda, mot och över varje hinder ska jag tänka på mitt överliv. Självklart ska jag försöka vara nolla men jag ska mest koncentrera mig på att få igpng galoppen och att räta upp mig och sitta stilla.
 
Jag ska även vara med i Ponnyallsvenskan Div 2 som går i LC och på söndag är det hoppträning inför första omgången. Det dåliga är att eftersom att jag tävlar på lördag så känns det sådär att hoppträna dagen efter så vi skippar den. Lite tråkigt att de satte den dagen efter tävlingen på lördag då jag och 3 andra ska vara med på den tävlingen men sånt är livet.

Nästa helg tävlar jag iallafall dressyr och jag kommer rida en LC:2 och en LB:1. Det blir första gången både jag och Safir rider LB:1 så jag har inte så höga krav, mest att genomföra programmet på en okej procent. Jag kommer träna dressyr i kväll och på måndag så det är perfekt för då ska jag träna på just de grejerna som jag har fått minus på när vi har tävlat dressyr. De största missarna har varit när vi vänder rätt upp, ökningarna i trav och galopp och galoppfattningarna för då rycker han upp huvudet och då blir det obalanserat så jag vill komma till ett läge där han kan vara kvar i balanserad form samtidigt som han fattar galopp. Jag vet att det kommer komma, det enda problemet är att han inte har den styrkan som krävs ännu.
 
Nu måste jag gå till skolan, vi hörs!
 

Taggad inför terrängen!


Ridpass #1 - Markarbete

(Gammal bild)
 
Hejsan! Jag hade fullt upp igår så därför hann jag inte blogga, jag skrev ett kort inlägg från mobilen men det publicerades inte :( Jaja nu har jag ätit lunch och så har vi haft lite teori om hur man ska rida i terrängen, det mesta visste jag redan men det var bra att repetera! 
 
Dagens första ridpass bestod iallafall av markarbete för Maria och vi tränade galoppombyte över upphöjd bom och lite olika linjer med småhinder och bommar. Det gick jättebra och han var jättepigg så det var kul men det som blev var att då började han gå emot och bli stark istället så imorgon till banhoppningen kommer jag nog sätta på det gummiklädda babypelhamet för att få lite mer kontroll. Så summeringen av ridpasset är att det gick lite fort så jag måste göra fler halvhalter och försöka samla galoppen lite mer och sen hade han lite svårt att göra galoppombyten över den upphöjda bommen så det måste också tränas!
 
Maria berättade även en sak som jag inte har tänkt på innan och det är att när han kommer för nära hindret så orkar han inte riktigt sätta bakbenen under sig och trycka ifrån så då hamnar bakbenen lite efter och det är då han river. Därför måste jag försöka lägga honom lite större på hinder så att han hinner dra upp bakbenen och då river han inte. Hoppas det stämmer, vi får väl se imorgon! 
 
Nu ska jag gå ner och ge Safir lite mellanmål och sedan göra i ordning grejerna som jag ska rida i, ses1

Låång dag

 Är jag konstig om jag längtar lite till vintern? :o
 
Idag kommer det bli en väldigt lång dag.. Först ska vi köpa lite grejer på Hööks och sen ska vi byta ett par boots på Horze och därefter ska vi åka till Täby centrum för att köpa ett nytt minneskort till kameran. Efter det kommer vi åka hem, byta om och packa det sista för att sedan åka till stallet och packa det sista där. I stallet ska jag även rida och så ska vi duscha honom så att han blir lite ren, haha. När allt är klart så lastar vi och därefter åker vi till Runsten för att dagen efter börja ridlägret. Så jag kommer inte hinna blogga så mycket men jag kommer iallafall annonsera vinnaren på finn fem fel och visa lite bilder på anläggningen ikväll. 
 
För er som inte fattade det (typ alla) så sitter jag utanför Hööks och väntar på att de ska öppna för vi kom hit alldeles för tidigt, smart va? 
Jag ska bland annat köpa hövåg, strumpor, nummerhållare till fälttävlan och lite annat. 
 
Hörs sen!

Packar

Såhär kommer vi se ut idag, eller inte.. ;)
 
Hej alla glada! Och sura, hahah.
Jag är iallafall väldigt glad, solen skiner och imorgon åker jag på ridläger :D Just nu har jag tagit en paus i allt packande och då passar jag på att slänga in ett litet inlägg. Jag började packa i min lilla resväska men så insåg jag att den var för liten så nu fick jag byta till en större, alla kommer tro att jag ska flytta dit.. Heheh. Nej men hellre för mycket packning än för lite!
 
Jag satt och knåpade lite på en header men den blev inge bra så jag får helt enkelt leva med den jag har till Theresia bli klar med min. Theresia är en tjej som gör grymma headers gratis (!!) och jag har beställt en som hon håller på med nu så det ska bli kul att se resultatet! Den kommer vara ganska stilren och lite samma färgtema som jag har nu, man vill ju ta vara på de sista veckorna av sommaren. Det är ju faktiskt bara 3 veckor kvar av sommarlovet nu. Vart tog lovet vägen?! Så en somrig design från Theresia kommer sitta upp hela Augusti och sen till september kommer jag försöka göra en som är lite mer höstig, hoppas jag lyckas! 
 
Planen är att jag ska packa lite till, sedan äta lunch och därefter cykla till stallet där jag ska packa alla hästgrejer och sen ikväll så ska jag rida bort till gräsrakan och köra lite intervaller. Det ska vara sol hela dagen så det blir nog skönt att rida lite senare på kvällen. Nu måste jag fortsätta packa, seeU!

Fälttävlans-läger

Jag och Safir på terrängträning på Årsta Runsten 
 
Hejsan! Nu sitter jag på tåget påväg hem från Köping och det känns skönt men samtidigt tråkigt då det har varit väldigt kul. Tyvärr satte jag mig på ett säte som gör att man åker baklänges så jag räknar med att jag kommer må ganska illa.. 
 
Jaja, det jag egentligen ville berätta med inlägget var att på söndag åker jag på fälttävlans-läger igen men denna gång på Årsta Runsten och i 5 dagar istället för 3. Det är dock för samma tränare, Lena Bredberg. Det känns väldigt skönt för jag har ju tränat för henne några gånger så hon vet ju hur pass duktiga jag och Safir är och jag tror även att hennes dotter Maria ska vara med på detta lägret och hjälpa till som hon gjorde på Johannesberg. Hoppas det för hon var supersnäll! Jag vet att Ida och Elin Krantz (de vi köpte Larry av) ska på det lägret och sen vet jag att Marcus och Lina Backlund ska dit. De rider för samma klubb som jag gör, TGPK. Så jag känner några iallafall! 
 
På lägret på Johannesberg var vi dock bara typ 8 stycken och nu ska vi vara runt 25 så det kommer ju inte bli samma sak men jag tror att det kommer bli väldigt kul ändå. Safir har även tävlat i hoppning där med förra ägaren och vi har varit där på en terrängträning så han har varit där innan, så att säga. Jag hoppas verkligen att vi ska rida på deras stora gräsbana för det skulle vara såå coolt! 
 
Vi kommer åka dit på söndagen för att det tar typ 1,5 timme att åka dit och det vill man ju helst inte göra på morgonen så då slipper vi resa tidigt och så hinner man lära känna alla lägerdeltagare lite också :) 
 
Jag kommer ha med mig mobilen och iPaden så bloggen kommer rulla på nästan som vanligt men jag kommer inte ha lika mycket tid för att blogga så jag kommer göra lite tidsinställda. Dock så tror jag inte att jag hinner göra så jättemånga så uppdateringen kommer inte vara så jättebra. Men jag kommer ha med mig kameran och fota lite när andra rider så att ni får lite bilder för jag tror inte att nån annan kommer kunna fota när jag rider tyvärr.
 
Jag är grymt taggad och det passar perfekt att det är just den veckan för på söndagen i slutet av den veckan så ska vi ju debutera Fälttävlan! Så jag hoppas att jag får med mig några användbara tips från lägret som jag kan ha nytta av när jag sedan ska tävla.