Ledig

Saknar alla Rörby-tjejer <3
 
Idag ska Safir vara ledig och bara gå i hagen med kompisarna, då passar jag på att blogga, plugga och ta en liten tur till Rörby. Solen skiner och det är supervarmt ute så det känns lite skönt att slippa rida i värmen faktiskt.. Hahah hej jag heter latmask. Nej men jag tar bussen till Granby och mockar, byter vatten och pussar på honom för att sedan bli hämtad och åka till Rörby och hänga där lite. Vi ska även prata med Maud om en sak, hoppas det funkar! Nu ska jag äta lite, hörs sen :)

Haking-träning 4/9

Foto: Bo Williamsson - Fina Safiren i Boxholm
Hejsan!
Igår var jag som sagt på Stora benhamra och tränade hoppning för EG Haking. Vi tränade mest på gas och broms och att kunna bromsa på yttertygeln, något som jag och Safir har ganska svårt för så det var ju att bra att vi fick träna det! En grej som var jättebra igår var att han var väldigt pigg och lyssnade superbra på skänkeln, dock så blev han lite nonchalant och ville inte sakta av och när jag skulle samla galoppen så saktade han av istället. Jag tror dock att det beror på att han var lite trött, inte i kroppen men i huvudet då han har gått ganska hårt de senaste dagarna. Idag ska han iallafall få en välförtjänt vila och bara gå i hagen, softa helt enkelt ;)
Jag kommer åka hem innan jag drar till stallet så jag hinner blogga lite innan jag tar bussen till stallet, ses då!

Taggad!

Idag är det äntligen dags för Haking-träning igen, jag missade förra veckans träning så det ska bli jättekul att träna igen! Jag hoppas att vi får hoppa mycket studs, kombinationer och relaterade avstånd då det är väldigt nyttigt för både mig och Safir. På dagens träning kommer jag tänka mest på att få till en bra galopp och ha lugnt överliv, det är det jag måste träna mest. Så fokus ligger alltså på det och sen finns det såklart massa småsaker som att titta upp, vara noga med vägarna efter hindrerna osv.
 
Outfiten idag kommer se ut såhär:
+Vita benskydd från Eskadron
 
Nu måste jag dra, hejdå!

Påväg hem!

 
Hej! Förlåt för dålig bloggning idag men först strulade blogg.se-appen och sen hann jag helt enkelt inte skriva. Nu är jag påväg hem från terrängträningen i Nyköping som gick amazing, världens bästa ponnyplutt <3
Detta kanske blir det sista inlägget idag men jag lovar att imorgon kommer det bli bättre uppdatering! Kram 
 

Måndag

Hejhej! Idag har jag gått en lång dag i skolan, från 8 till 4. När skolan var slut så tog jag bussen till stallet och tog in Safiren. Jag red lektion för Lena Lilja och det gick verkligen sjukt bra! Först tränade vi skänkelvikningar och i början så struntade han lite i mina skänklar men när jag sedan förstod hur jag skulle göra så gjorde han några superfina skänkelvikningar. Vi tränade även lite på att rygga och jag visste inte riktigt om han kunde det men han förstod på en gång så det var ju kul att han redan kunde det! Vi tränade sedan lite galoppfattningar och han fattade så himla fint på tävlingen i lördags så jag blev lite besviken över att han inte alls fattade lika fint idag.. Lena sa iallafall att det var bättre än förra gången så det går ju framåt, bara lite långsamt ;)

När jag sedan travade av så provade jag att sätta lite mer tryck i honom och försöka få honom att samla sig och höja sig i formen och jäklar vad fin han blev! Jag har nog aldrig känt honom trava så fint. Det är så kul när man får de där "aha-upplevelserna" för då vet man liksom hur det ska kännas och kan sträva efter den känslan när man sedan tränar just den grejen. Jag är väldigt nöjd med dagens träning, han försökte verkligen och koncentrerade sig bra även fast det blåste som satan och de höll på att såga utanför. Så det var verkligen positivt!
 
Åh vad jag älskar min finaste ponnyplutt ♥

Ny vecka

Världens finaste ponny <3 - Foto: Elin Åmark
 
Hej! Imorgon börjar en fullspäckad vecka men som jag tror kommer bli väldigt rolig.
Såhär kommer veckan se ut: (Jag går så klart i skolan men det bllir så jobigt att skriva det på varje, hehe..)
Måndag: Dressyrträning för Lena Lilja 
Tisdag: Terrängträning i Nyköping
Onsdag: Hoppträning för EG Haking på Stora benhamra 
Torsdag: Rida på stora fältet, galoppträning intervaller
Fredag: Lösgörande med lite bommar
Lördag:  Hopptävling Allsvenskan Div 2, LC och om jag blir uttagen till laget så rider jag en LC till. På Roo Gård
Söndag: Troligtvis lugnare uteritt

Japp, det blir en ganska tuff vecka för Safiren men det kommer ju gå i perioder, veckan som var har varit ganska lugn. Föregånde vecka har innehållit mest dressyr eftersom att vi startade igår. Jag tänkte skriva en sammanfattning om tävlingen samt en utvärdering av tävlingsplatsen så fort jag hinner, troligtvis imorgon. Nu måste jag sova så vi hörs mer imorgon!
Kram 

Vad som har hänt den senaste tiden - Instagram

Jag har varit väldigt frånvarande här på bloggen men jag tänkte att nu ska jag ge det ett försök till. Här är iallafall mitt i liv i bilder den senaste tiden. Bilderna kommer från min instagram där jag heter ebbaamoudruz.
Var på fälttävlans-läger och när det var slut så satte jag ihop ett kollage med bilder på folk när de rider, haha.
 
Busade med Safir i hagen på Åby, ja jag ramlar på sista bilden och nej jag red inte utan hjälm och blev avbockad.. Jag skulle tvärvända och springa och klumpig som jag är så ramlade jag. Fråga inte hur jag lyckades få benet sådär..
 
Var med på min och Safirs livs första fälttävlan. Såå duktig var han! Foto: Bo Williamsson
 
Insåg att jag saknade tjejerna från Runsten ganska mycket :(
 
 
Tävlade dressyr i Flen, mer om det i ett separat inlägg. Superduktig var han iallafall!

Nu ska jag börja på en ny design, lite höstigare än den jag har nu. Ses snart! :)