Kvällsinlägg

Lisen och Castor ↑
Idag så skulle Ines ha tränat dressyr men Lotta kunde inte komma så hon red dressyr på volten istället. Jag var ute och gick med Lisen (Erika som äger stallets dotter) Hon red sin A-ponny Castor som är så sjuukt söt, hihi. Se ville hon typ hoppa så vi la fram en bom på marken och sen "hoppade" hon den och var jätteglad för att hon var så duktig. Haha så himla söt! Aja, nu måste jag verkligen sova, jag är grymt trött..
Godnatt ♥

Jag kan inte se mig mätt på den här ponnyn <3


Årsta runsten 290513

Foto: Ines Amoudruz

Träning på Runsten

Foto: Ines Amoudruz
Hej!
Igår var jag ju som sagt på terrängträning på Årsta Runsten och det var med blandade känslor. Först hoppade vi en "soffa" på volt och sen la vi på en häck så att man hoppade häck och sen rakt fram till soffan. När jag hoppade den linjen så blev han så glad att la värsta bocksprånget och jag satt ganska löst, hehe. Jag blev lite osäker efter det men sen hoppade jag ett annat hinder som jag inte hade visat honom och så stannade han faktiskt. Första gången han stannade med mig :o 
Men det var enda gången han stannade så jag gick bara fram och visade honom hindret och sen hoppade han på en gång. Efter det började vi skritta genom vattnet och därefter trava genom det. När vi travade så var han såå glad och travade med hur höga steg som helst, nutte <3
Efter det hoppade vi ett litet nerhopp, dike och stockar och några andra hinder och han tvekade inte en sekund, när de andra tre skulle över diket så stannade deras hästar och tvekade jättemycket innan de tillslut kom över men Saffe tittade inte ens. Han var hu lugn som helst och tyckte att det var superkul, speciellt vattnet!
Vill ni ha fler bilder från träningen? Kommentera nedan isåfall! 

Terrängträning!

Foto: Klara Skantze
Godmorgon!
Idag är det onsdag och jag ska faktiskt åka på terrängträning på Årsta Runsten. Det är en terrängträning för de som inte har ridit så mycket terräng innan. Jag var på en träning där med Larry men han hade ju gått massor med terräng så han var ju inte nybörjare. Idag är både häst och ryttare nybörjare, hur ska detta gå? 
Nej men det ska bli kul, vi kommer nog inte hoppa så svåra hinder och Safir älskar att hoppa utomhus så det blir nog bra!
Nu måste jag sluta, hörs snart :*

Gårdagens ridpass 27/5

Igår bestämdes det lite impulsivt att jag skulle träna dressyr för en tjej som heter Lena Lilja så det var bara att åka till Granby och börja linda benen.. Skämt åsido, jag gjorde iordning allt och gjorde mig klar för att sedan skritta "rundan" som är en skrittrunda på typ 20 min och som är perfekt innan och efter ett ridpass. När jag hade skrittat den där rundan så gick jag in på ridbanan och började rida fram honom.
Jag travade först fram och gjorde väldigt mycket volter för att han skulle bli mjuk i sidorna och verkligen trampa under sig. När jag hade travat fram honom åt båda hållen så satte jag mig ner i traven och började göra lite skänkelvikningar och volter. När jag gjorde volten så fokuserade jag på att den skulle vara rund för han går gärna och trycker ut ytterbogen och flyttar sig därför ut på ett större voltspår utan att jag märker det. Så igår var jag stenhård på att volten skulle vara rund och han skulle höja rygen och verkligen arbeta med bakbenen.
Jag galopperade sedan lite och kände bara att han kunde öka, minska och gjorde lite övergångar för att se att han var med på noterna. När jag kände mig klar så gick jag bort till Lena och berättade lite om Safir, hur gammal han var och vad han hade gjord m.m.
Hon började med att jag skulle trava på en volt i nedsittning och försöka få honom att gå i en lugnare takt för han vill gärna springa ifrån lite och inte trampa under sig som han måste göra i den lite lugnare takten. Jag fick alltså träna på att samla traven och sedan hålla den traven och då blev han superfin i formen och trampade på väldigt fint!
När jag hade gjort så i båda varven så gjorde jag lite skänkelvikningar från medellinjen ut till spåret i trav och på slutet gjorde han jättefina skänkelvikningar, så det var jättekul! När vi var nöjda så gick vi över till att träna lite galoppfattningar och då hade hon en jättebra övning som såg ut såhär:
Den gick ut på att man skulle trava på en stor volt och sen göra en lite volt i volten och i mitten av den lilla volten skulle man fatta galoppen. Övningen gjorde att man verkligen blev tvungen att hålla ihop hästen  i fattningen och hästen var tvungen att verkligen ta i, superbra övning!
När vi var nöjda så provade vi med lite ökad trav på diagonalen och han har inte varit så bra på att öka traven men nu börjar det komma, klar skillnad mot när vi fick honom! Därefter travade jag av honom lång och låg och skrittade sen "rundan".
Lena var en väldigt duktig tränare som var otroligt positiv och när jag gick därifrån kände jag mig som typ Jan Brink (Haha).. Hon berömde honom massor och grattade för att vi hade fått en så fin ponny och jag kan bara hålla med, världens finaste ponny ♥

Välkomna!

Foto: Isabelle Hassner
Välkomna till min nygamla blogg, jag startade en blogg på horseworld och tänkte börja blogga där men sen insåg jag att det var mycket skönare på blogg.se. Hahaha..
Jaja, mycket har hänt sen jag bloggade här för några veckor sen, jag tänkte dra en sammanfattning så att ni hänger med:
  • Två veckor efter att vi tog bort Larry så åkte vi och provred en ponny i Östersund, 6 timmar bort och en vecka senare stod han i våran box på rörby.
  • En vecka efter att han kom flyttade vi honom till Granby stall och där verkar han trivas som handen i handsken.
  • Vi har hunnit med 2 tävlingar varav en LD, en LD+5 och två LC. Mer om det i ett senare inlägg.

Jag kommer skriva ett enskilt inlägg om Safir, som han heter lite senare så att ni som inte har sett honom kan bilda en uppfattning ;) Bilderna i headern är iallafall på honom så då ser ni ju hur han ser ut, söt som socker!

Nu ska jag börja skriva om tävlingarna så vi hörs lite senare :*