Bettdjungel

 
Finaste ponnyn i somras ♥
 
Bett är nog det svåraste ämnet någonsin! Det finns flera tusen olika varianter, tredelat, oledat, hävstångsbett m.m. Safir rids på vanligt tredelat i dressyren och det funkar han jättebra på men i hoppningen hittar vi inget som funkar... Hans förra ägare red honom på rakt gummibett hemma och gummiklätt babypelham på tävling. Det svåra är att vi vill helst kunna rida honom på så snällt bett som möjligt men det funkar inte att ha det raka på tävling, han blir stark, lång och river. Grejen är att om man rider med babypelhamet så kryper han ihop så mycket med huvudet och tar inte riktigt för sig. Jag vill att han ska få upp huvudet och länga galoppen innan hindrerna men det som händer är att han kryper ihop med huvudet och går nästan i form. Detta gör att han inte kan taxera lika bra och länger inte riktigt ut halsen över hindret.
 
Så nu undrar jag, har någon av mina läsare förslag på ett bra bett som inte är för snällt men samtidigt inte lika skarpt som pelham? Vi har provat tredelat med fasta ringar, kulbett, vanligt tredelat och babypelham. Vi har även köpt ett Kimblewick som vi ska prova och annars har jag ingen aning! Så kom med förslag nu, och gärna lite egna erfarenheter av bettet/betten :D

Kommentarer
isasriddagbok.blogg.se säger:

Har Prisse på ett kimblewick i hoppningen. Han blir oxå lite krullig i halsen. Men Prisse vet ju exakt hur han ska göra och vågar ta för sig. Men förhållningarna går ändå igenom. Dock går det inte att rida dressyr på det, han tar aldrig stöd i handen.
Så Kimblewick är kanske inte det rätta för er.
Pessoa kan du ju alltid testa, om du gillar det bettet. Eller prova smalare bett eller med fasta ringar. Det är jättesvårt sånt här! Man får låna bett och prova sig fram :)Prata med Haking :) Om du fortfarande tränar för honom vill säga :)
Lycka till och kul att bloggen är igång igen! :D

2013-12-04 | 22:10:41
Bloggadress: http://isasriddagbok.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback