Allt och inget

 
Herregud vad kallt det är ute! Väderleksrapporten har lovat 1.5 dm snö inatt så det kommer ju inte direkt bli varmare... Jaja så länge det inte är slask så tycker jag att snön är ganska mysig faktiskt! Jag red inte idag, det var så jäkla kallt och jag känner mig inte helt 100 så han fick gå på skrittmaskinen istället. Om ungefär 20 minuter kommer pappa och hämtar mig och så åker vi hem till honom. Imorgon har jag faktiskt inte planerat något särskilt men på söndag ska jag på USEKs årsmöte eftersom jag är med i USEK. I år ska jag faktiskt vara sekreterare, superkul! Förra året var jag ledamot och jag är supertaggad på att vara sekreterare :D
 
Nu ska jag städa lite och sedan åker jag till pappa, hörs senare ♥

Stallet nästa

 
Hej! Nu är det äntligen helg och jag ska snart åka iväg till stallet. Dagen idag har gått snabbt, skönt! Vi hörs senare :)

När bloggidéerna tar slut...

Hur söt?!
 
Jag har verkligen inte orkat göra någonting idag, jag har legat och kollat på PH & Äkta människor. Bästa ♥
Därav uppdateringen, fy på mig! Lite skönt med en bloggfri kväll ibland, imorgon kommer jag försöka ta tag i bloggen igen. Håll ut! 

Hur kommer man på en rubrik?

Fina Elsa ♥
 
Ursäkta det fina inlägget som min kära vän Jeff skrev, haha. Nu ska vi snart gå ner till bussen för att åka till vallentuna och gå på gudstjänst. Tråkig bloggdag idag men jag har inget att skriva om och så har jag pluggat hela eftermiddagen så jag har inte hunnit :/ Jaja, jag tar igen det imorgon! 

Hej hej bloggen <333333333333

Hej, vi är ponii girls, vi gillar hästar, speciellt små shetlands ponniier. Dem är gulliga och väldigt söta. Jag tycker flera ska uppskata hästarnas fina intellektuella sinne och utseende. Tak för mig! Hej Hej!
 
XXX /PoniiiiGirlz
 
//Jeff, roligaste pojken på denna jord

Sadlar

Sadeln jag red med idag ↑
 
Det är konstigt hur man vänjer sig vid en sadel! Nu har jag ridit i samma två sadlar i 8 månader, Safirs hopp- och dressyrsadel. Idag när jag red i en sadel som vi har fått låna av Berit tills våran nya kommer och det kändes så himla konstigt! Jag hade svårt att sitta stilla, skänklarna flög och jag hade svårt att stå upp utan att typ hänga på halsen på honom, haha. Speciellt nu när jag bara rider i dressyrsadeln, jag är så van vid den så nu tycker jag att den här sadeln var jätteoskön och svår att rida i... Herregud vad mycket skönare dressyrsadlar är! 
 
Jag vet inte riktigt vart jag ville komma med detta inlägget, jag är så trött att mina fingrar går men hjärnan hänger inte med. Jag ska nog släcka nu, godnatt ♥

Skönt!

Favoriterna just nu ↑
 
Kom hem mycket tidigare idag än vad jag har gjort innan så det är jätteskönt! Nu har jag satt på favoritlistan på Spotify, ska städa upp mitt rum och sen blogga lite innan jag går och lägger mig. Imorgon ska jag hem och plugga lite efter skolan och sen åker jag på gudstjänst. Haha jag vet att jag är det längsta ifrån troende man kan komma ungefär men jag ska konfirmera mig i sommar så då behöver man gå på 4 gudstjänster innan det. Nu ska jag ta tag i mitt rum, vi hörs snart! 

Godmorgon Tisdag!

Älsklingen min ♥ (Han snodde några höstrån på väg ut, därav det hans äckliga mun, haha)
 
Idag är det först skola som gäller och sen åker jag direkt till stallet så uppdateringen under dagen kommer inte vara jättebra men sedan när jag kommer hem från stallet ska jag sätta mig och skriva lite. Jag tänker mig iallfall ett åsiktsinlägg som jag ska komma på ämnet idag, jag har några idéer så jag får spinna vidare på dem! Vi hörs lite senare under dagen, hoppas att alla har en grym tisdag framför sig :)

Lena Lilja

Bild från Google - Fina Lena!
 
Vad ska man säga?! Hon måste vara någon sorts trollkarl, varje gång jag har ridit för henne så har det bara gått bättre och bättre. Skillnaden på Safir första gången jag red för henne och idag är så stor så jag kan knappt förstå det! Första lektionen så jobbade vi i 45 minuter med att få honom att ställa sig i båda varven. Idag tränade vi på öppna, sluta, galoppfattningar och att samla galoppen. Öppnorna sitter och han börjar förstå slutorna nu, superkul :D Jag kan ärligt säga att Lena är den överlägset bästa tränare jag någonsin tränat för, lagom mycket kritik och lagom mycket beröm, precis en tränare i min smak. Det är så viktigt att ha en bra tränare som man kan "luta sig mot", som har varit med från början och som vet vad som behöver förbättrats. Självklart är det alltid bra att träna för lite olika tränare för att se om man kan få med sig nya tips men jag föredrar att rida för en tränare, vars system fungerar för en själv och ens häst.
 
Vem/vilka tränar du för och vad tycker du om hen?

At the moment


Tjena, det är jag som är Saffe! Ebba envisas med att kalla mig safir men Saffe är mycket coolare ;) idag skallrade det, blåste och ramlade snö som satan men jag reagera inte en enda gång, därför förtjänar jag väldigt mycket knäckebröd efter detta. Ebba var däremot en slavdrivare och Lena (tränaren), herregud vilken satmara! Tvingade mig att gå i sluta, öppna, stänga, börja och vad nu allt vi gjorde kallades... Jag gjorde dem väldigt bra iallafall, som alltid, jag är ju störst (minst i stallet), bäst och vackrast! Jag ville egentligen bara stå inne och äta, och så tvingar Ebba mig att springa runt och göra massa krumelurer som hon aldrig skulle klara av, det slår jag vad om! 

Tack för mig, morotspaj. ( visst är jag bra på rim?? ;))

Lång dag

Fina safiren ♥
 
Idag har det varit en lång skoldag som sagt, sista lektionen som var bollspel var inte så rolig.. Jag har jättedåligt bollsinne och vi körde Catch the flag på halvplan, en bollek. Jag tror jag släppte in typ 4 mål och varje gång jag sköt kom de fel, haha. Jaja, man kan inte vara bra på allt ;) 

Nu åker jag till stallet för att rida dressyrlektion på S, jag är supertaggad då det brukar bli så jäkla bra på Lenas lektioner! I måndags gick det ju så himla bra så jag hoppas verkligen att det går lika bra idag.

Ny vecka

 
Imorgon är det måndag - vilket betyder ny vecka! För mig kan man säga att det blir lugnet före stormen för vecka 6 kommer jag ha vääldigt mycket i skolan. Kul att alla lärare trycker ihop alla prov och läxor samma vecka... Men det är inte denna vecka, den här veckan tror jag kommer bli bra! Imorgon går jag länge i skolan, till klockan 4 men på kvällen är det dressyrlektion för Lena Lilja som gäller och det verkligen bli kul eftersom att förra veckans träning gick så bra. Bloggningen imorgon kommer inte ligga på topp men jag ska uppdatera så gott det går! Godnatt allihop, hoppas ni inte har allt för mycket söndagsångest ;)

Tips

 
 
Jag måste verkligen tipsa om appen We ♥ It (We heart it)! Jag laddade ner den för ganska länge sen men tog bort den igen då jag inte fattade meningen med appen men nu laddade jag ner den igen för ett tag sen och jag älskar den! Man kan säga att det är en app där man lägger upp inspirationsbilder. Jag kan sitta hur länge som helst och bläddra igenom alla bilder, väldigt beroendeframkallande ;) Man kan antingen bläddra på startsidan och då kommer det upp massor med olika bilder eller så kan man börja följa folk som lägger upp bilder. Man kan också söka på en tag, till exempel "friend", "love" eller vad som helst och då kommer det upp bilder som har taggats med det. Man kan även "hjärta" en bild, det betyder att bilden hamnar i ens profil och de som följer en ser den även fast man inte har lagt upp den. Superkul app som lätt är en av mina favoriter på mobilen! Jag följer just nu några av mina vänner, två eller tre tränings-inspirations-konton och några som bara lägger upp allmänt härliga bilder. Om ni vill börja följa mig så heter jag ebbaamoudruz :)

Ingen storshopping

Det blev ingen storshopping idag, jag fick med mig tre par trosor hem, inte så kul men väldigt välbehövligt! Nu ska Ines och mamma snart åka till stallet men jag har landat framför datorn med bästa låten, The A team - Ed Sheeran på spotify. Väldigt gammal låt men den stämmer in så bra just nu. 

White lips, pale face, breathing in snowflakes
 
Vet inte varför men jag blir så glad när jag hör den! Superbra låt och Ed sjunger grymt bra. Stor favorit! Nu ska jag skriva lite inlägg så vi hörs snart :)
 
På tal om musik - här är en bild jag tog när jag var utomlands, på en tjej som dansade när det var beach party, jag blev riktigt nöjd med den faktiskt! Inte bästa ljuset men med tanke på att det var på kvällen så blev den riktigt cool. Jag vet inte vem det är och hon hade ingen aning om att jag fotade henne, haha. Det brukar oftast bli de bilderna som blir de bästa! 

Ni är bäst!

Besöksrekord igår, statistiken gick nästan spikrakt uppåt. Superkul!
 
Idag ska jag först åka till Täby Centrum och sedan antingen hem eller titta på när Ines rider Safir och kanske fota lite. Jag kommer inte kunna blogga riktigt lika bra som igår tyvärr eftersom att jag inte kommer vara hemma lika mycket men jag ska försöka så gott det går! Nu har jag precis stekt en omelett och lite bacon, söndagsfrukost ♥
 
 
 Saknar Dominikanska så mycket :(

Nya Höökskollektionen

Jag har precis suttit och kollat igenom nya Höökskollektionen och jag hittade några guldkorn! 
 
Supersnygg väst från Spooks, skulle vara superbra till de lite kyligare framridningarna under vårens tävlingar med en gosig fleece under eller de sena somarkvällarna med en T-shirt under. Älskar höga kragar också, så snyggt!
 
 
Tjocktröja som även här är från Spooks, supersnygg modell som sitter lite mer slimmat och verkar vara väldigt skön!
 
Chaps att rida med hemma/vid hoppning när jag inte rider med mina dressyrstövlar som jag snart får hem då mina chaps jag har just nu har börjat bli ganska slitna och dessa var suupersnygga! 
 
Väldigt fint schabrak som jag tror skulle vara dösnyggt på Safir. I have a thing for blue, hehe. Älskar blått, speciellt på skimlar! 
 
 
         
Enkla men ack så snygga lindor som båda går att matcha till schabraket ovanför, gråa när man vill ha en enklare men stilren outfit och blåa när man vill ha en lite mer utstickande outfit som ändå är dösnygg! 
 
Tänk er det schabraket, blå lindor, gråa ridbyxor och en ljusblå piké i samma nyans på Safir. Mums! 

Freejump Soft up PRO säljes

 
Tryck HÄR för att komma till annonsen.

Deftera aka Debbie

Linn & Debbie ↑
 
Malin & Debbie ↑
 
Musse & Debbie ↑
 
Debbie som hon kallas heter egentligen Deftera och är ett brunt halvblodssto. Debbie är e. Warsteiner, u. Betty Beauty. Hon är otroligt snäll och glad, jag har dock bara ridit henne en gång hittils, på markarbetsträning. Det gick superbra och Debbie är verkligen en sån häst jag tycker om att rida, lite mer åt det piggare hållet men ändå lagom, superkänslig, reglerbar och ställer alltid upp. Supertrevlig häst som jag verkligen klickade med! Planen med Debban är att jag ska rida henne en till två dagar i veckan när Sonja (Hennes nuvarande medryttare) inte vill rida mer, då hon är gravid. 
 
Debbie har inte tävlat jättemycket men några tävlingar har hon hunnit med. Hon har dock varit med i kändishoppningen i Globen med lite olika kändisar. 2013 var hon med i stjärnstafetten med Musse Hasselvall och Malin Baryard där hon faktiskt vann, superkul att se! Hon var även den hästen som Linn Olsson red i inledningen, när hon hoppade glitterhinder i en ring till discomusik. Debbie skulle egentligen också ha ridits av Sara Varga under stjärnhoppningen men då trodde de att hon fick kolikanfall så Sara Varga fick ta bingo istället. Det visade sig dock efter att det var någon sorts fluga som hade bitit henne, jag var ju inte där men Erika har berättat efteråt. Så det var ju lite tråkigt men det var tur i oturen att det hände till sista showen på söndagen och inte tidigare! 
 
Där har ni lite fakta om Debbie, hoppas ni förstår lite mer nu vem hon är :)

Just nu





Så skönt!

Fina Debbie, Musse & Malin efter stjärnstafetten ↑
 
Sov till halv elva idag, hur skönt?! Idag ska jag ju som sagt åka och rida Debbie men innan det tänkte jag skriva ihop ett inlägg om henne så att ni lär känna henne lite mer. Så vi hörs snart! 

Dagen imorgon

 
Fina D!
 
Imorgon var planen att jag skulle följa med Ines på terrängträning inomhus och fota men jag är så sjukt trött att jag faktiskt stannar hemma och sover ut istället. Lite senare på dagen så ska jag dock rida Debbie, en storhäst i stallet. Hon har faktiskt även varit med i kändishoppningen i globen och vann stjärnstafetten med Malin & Musse 2013. Hon var även den hästen som Linn Olsson red i globen. Superfin och jättesnäll häst så jag är väldigt glad över att jag har fått chansen att rida henne! För Debbans del ska hon bli riden i sommarhagen, nu när det har snöat så är det superbra underlag. Därefter hem och byta om för att sedan åka till Täby Centrum och handla skridskor, kanske ett par jeans och sen lite småsaker som alltid slinker med hem. Hoppas att alla har haft en bra fredag, nu ska jag på dejt med kudden ♥ Haha, godnatt!

Hur lyckas man?

 
Jag skrev ett inlägg och höll på att ladda upp en bild och så stänger jag av datorn och åker till stallet... Är jag senil? 

Ett sånt där inlägg...

Ni vet när man sitter och tänker på något allmänt och sen börjar det poppa upp en tanke och man spinner vidare på den. När man verkligen tänker, och man bara vill skriva av sig? Det här är ett sånt inlägg.
 
Jag satt och tänkte på hur det var vid den här tidpunkten förra året, när jag hade Larry, och jag insåg att det är sjukt hur mycket som påverkar ens liv! Tänk om vi aldrig hade köpt Larry, då hade jag fortfarande ridit kvar på ridskolan. Tänk om inte Larry hade skadat sig, då hade det kanske varit han som stod i boxen på Granby istället för Safir. Jag blir väldigt fascinerad över sånt, hur mycket en liten sak kan förändra hela ens liv!
Idag för ett år sedan gick jag ut i hagen och hittade Larry på tre ben. För att 3 dagar senare sitta vid hans box och titta på honom när han stod och åt, med gipsad hov. För att två månader senare krama honom en sista gång och sedan sitta med tårarna rinnandes och stirra in i den tomma boxen. 
 
När jag var påväg till stallet den dagen Larry skadade sig så kommer jag ihåg att jag i skolan hade berättat om dressyrlektionen dagen innan, hur bra den hade gått, och om hur taggad jag var på tävlingssäsongen 2013. Men på bara några timmar rasade allt totalt och varenda dröm försvann. Terrängridläger, dressyrtävlingar, hopptävlingar, uteritter, utveckling, vänskapen... Men det värsta var att se när mamma och några vuxna i stallet var tvungna att bära honom från hagen eftersom att han inte ens kunde stå på fyra ben. Och när han hoppade in i transporten på tre ben, även fast man såg på hela honom hur ont han hade. Den dagen är nog en av de värsta dagarna i mitt liv, jag grät konstant. Från att jag hittade honom skadad i hagen till att jag gick och lade mig på kvällen. Jag tror aldrig att jag gråtit så mycket heller. Från den dagen han skadade sig, 25 Januari till dagen då han togs bort, 12 April. Så fort någon ens nämnde hans namn började jag gråta. Jag kommer speciellt ihåg en dag när jag kom till stallet, det var några dagar innan vi skulle ta bort honom och när jag kommer till stallet så kommer Louise ut genom stalldörren, går rakt fram till mig och kramar mig utan att säga ett ord. Då brast allt, jag hade försökt vara stark så länge men nu orkade jag inte mer, jag grät så att jag skakade och vi bara stod där en lång stund utan att säga något. Jag är verkligen så otroligt glad för mina vänner, jag kan helt ärligt säga att jag tror inte att jag hade klarat det utan dem ♥
 
Tänk om ordet "om" inte hade funnits, då hade vi varit så sjukt mycket lyckligare! Tänk om Larry inte hade gjort vad han nu gjorde i hagen, tänk om han hade stått inne den dagen, tänk om jag hade stått i ett annat stall? Då hade det aldrig hänt! Det är en så konstig känsla att veta att om han bara hade stått inne i boxen den dagen så hade mitt liv sett helt annorlunda ut. Anledningen till att jag mår så dåligt än idag är just för att jag kommer ihåg varenda sekund, från att jag kom till stallet, tills vi åkte hem från Ulltuna sent på kvällen. Jag minns exakt den växande paniken i magen när jag fattade att något var fel. Jag minns exakt hur ont det gjorde att se honom hoppa in i transporten och jag minns exakt hur ledsen jag blev när jag förstod hur pass allvarligt det faktiskt var. Folk frågar ibland vad som hände och jag får fortfarande en klump i halsen av att berätta det... Jag tror inte riktigt att jag fattade hur nära jag faktiskt kom honom, jag försökte intala mig själv att jag skulle vara stark och att jag ändå inte kände honom så bra men innerst inne visste jag hela tiden att jag bara intalade mig själv det för att slippa smärtan. 
 
Jag måste tacka familjen Sundström, speciellt Jenny. Hon stöttade mig ända sen jag hittade honom i hagen tills att vi åkte till Ulltuna, med kramar, fina ord och massor med hjälp. Utan Jenny hade jag brutit ihop totalt den dagen, om det ens var möjligt att bryta ihop mer än jag redan gjorde...
 
 
Rest in peace himlens finaste ängel ♥

Massa känslor

 
Imorgon runt klockan 4 kommer det komma upp ett väldigt känsloladdat inlägg om Larry, min förra ponny. Missa inte det! 

Måndag & Tisdag

 
Bild från ridning i sommarhagen i helgen, fina S ♥
 
Hejsan, hoppas att alla har haft en bra torsdag! 
 
I måndags red jag dressyrlektion för Lena Lilja, som jag tränar för varannan vecka. Vi tränade först på att få honom stadig i traven och han blev riktigt riktigt fin! Jag kommer ihåg när han kom, då kunde han knappt ens gå skänkelvikning och utan att stressa upp sig och spänna sig. För 3 månader sedan kunde det ta 30 minuter att få honom loss med ryggen uppe och i måndags tog det typ 10 minuter och sen kunde vi börja jobba med annat. Så kul, han har verkligen förändrats! Lena sa det på träningen att hans underhals har nästan helt försvunnit och att det verkligen är skillnad sen han kom. Jag kan inte annat än hålla med! Han var ju hopp-ponny hos förra ägaren men hon red honom såpass mjukt och följsamt så han har ju aldrig varit dålig i dressyren, verkligen inte men han var helt enkelt inte så utbildad. Jaja tillbaka till lektionen... Efter att jag hade ridit lite på volten och ställt igenom i båda varven så övergick jag till öpnna på långsidan tills han gjorde superfina öppnor i båda varven. Då började vi lite med slutorna, som han har det lite svårare för. Han förstår inte vad han ska göra och då spänner han sig och "blockerar" mig. Så det är verkligen något att jobba med! På slutet jobbade vi med förvänd galopp och lite enkla byten som han börjar göra bättre och bättre nu, superkul! Därefter travade jag av och lät honom sträcka lite på sig innan jag skrittade av för hand.
 
I tisdags tänkte jag fortsätta lite på det vi gjorde på träningen så jag började rida fram som vanligt och redan från början kändes han jättefin! Lite trött men fin. Därför började jag med öppnorna redan under framtravningen vilket gick jättebra. Därefter red jag dessa tre vägar ur LA:P1:
 
Öppnorna gjorde han klockrent och slutorna blir lite bättre varje gång men fortfarande inte bra. 8m-volterna gick väldigt bra men det var svårt att rida rakt fram efter så det måste vi träna lite på! Efter det red jag lite travökning och på slutet blev de helt okej. Det sista jag gjorde var enkla byten i galopp och när han gjorde ett helt rent och fortfarande i form så avslutade jag genom avtravning i lång och låg form i några minuter och sedan skritt i ungefär 30 min. Superbra dagar och nu är jag riktigt taggad på tävlingsåret 2014! :)

Hemkommen efter hoppträning

Hej!
Nu här jag hemma igen efter att ha följt med Ines till en hoppträning för Lena Bredberg. Eftersom det var så dåligt ljus i ridhuset så bestämde jag mig för att filma istället så imorgon ska jag sätta mig och redigera ihop filmen så att ni också får se lite! Fokuset låg på omhoppning och lite olika linjer, superbra träning och Lena fullkomligt älskar Safir. Vem gör inte det? ;)
 
Idag i skolan så hade vi faktiskt uppspel av rockband, för hela åttan dessutom! Vi var ett "band" som spelade upp "Boulevard of broken dreams" med Green day och jag sjöng. Det gick faktiskt ganska bra, vi tappade dock bort oss lite i mitten, haha. Men förutom det så gick det bra! Jag älskar att sjunga så för mig kändes det inte jättekonstigt eftersom att alla redan har hört mig sjunga, men jag var ändå lite skakis innan... Det var såå mycket roligare än jag trodde det skulle vara och de flesta tyckte att vi var bra så det var jättekul att spela upp, även fast vi inte är proffs! 
 
Imorgon vankas det skola, plugg, plugg & plugg, typ. Nej men imorgon ska jag inte åka till stallet så då tänkter jag plugga, blogga och redigera filmen från hoppträningen. Det känns som en bra plan! Godnatt ♥
 
Förlåt för alla arkivbilder men jag har inga bilder på min nya dator så imorgon tänkte jag ta tag i det!
 

Ines & Safir

Som de flesta kanske vet så börjar jag så smått växa ur Safir, vilket är väldigt tråkigt men som tur är så har jag ju min syster Ines som kommer fortsätta rida honom i hoppning och fälttävlan. Jag tror verkligen att S är den perfekta fälttävlans-ponnyn och när de har lärt känna varandra ännu mer så kommer detta bli kalas! Ines var på terrängträning/markarbetsträning på Runsten i lördags så här har ni en kort filmsnutt från träningen: 
 
 
Jag älskar hans inställning, ingen tvekan någon stans, även fast det faktiskt var ines första terrängträning någonsin och de inte känner varandra jättebra ännu! Detta kommer bli ett farligt ekipage så ni andra får akta er ;)

Dagen är kommen!

 
Nu startar jag upp bloggen igen! Just nu är designen jag har lite för höstig så snart kommer det komma upp en lite mer vintrig design :) Så häng kvar, för nu kommer bloggen vara bättre än någonsin!

Kluven

 
Funderar på om jag ska starta upp bloggen igen eller helt enkelt vänta? Är så taggad men jag vet samtidigt att jag kanske kommer tröttna efter ett tag :/ Jag tror att jag skriver lite tidsinställda, förbereder och startar upp bloggen om några dagar. Det känns som en bra plan!