Introduktionskurs i fälttävlan - Johannesberg DEL 1

Jag var ju då på en introduktionskurs i fälttävlan på Johannesbergs Gård och lägret leddes av Lena och Maria Bredberg. Vi tränade hoppning, dressyr och terräng med massa andra aktiviteter där emellan. Sista dagen var det även en träningstävling i fälttävlan där jag hoppade 75 i hoppningen och 70 i terrängen så det blev som en P70. Jag tänkte beskriva hur dagarna såg ut så att ni får veta hur underbart det var. Det kommer komma i 3 delar då jag insåg att det blev rätt långt, haha.
 
Måndag:
Vi åkte från stallet vid 8 för att sedan anlända till Johannesberg vid runt kvart i 9. Vi lastade då ut Safir och satte in honom i boxen. Vi kom dit först så jag och Elin tog de två största boxarn (med de två minsta ponnysarna, hihi).
Efter det satte vi in Sadelskåpet i stallet och la in våra grejer i rummet vi skulle sova i. Jag och Elin sov i ett eget rum och det var så sjukt mysigt, som på ett hotell! Vi gjorde därefter ett schema för de kommande dagarna och första ridpasset var markarbete. Vi började rida fram och red en jättebra snirkelövning med bommar ↓
 
 
Meningen med övningen var att få hästen mjuk och smidig i sidorna och få dem att lyssna på minsta lilla förflyttning i sadeln. Safir hade lite svårt i början för han sprang lite för mycket så han hade svårt att hinna med men sen blev det mycket bättre!
Man skulle också trava över bommar för att få dem att lyfta på fötterna och mellan bommarna skulle man sakta av till skritt några steg för att se att man hade kontroll och hästen lyssnade på en. Jättebra övning som jag kommer rida lite hemma också, Safir blev jättemjuk och ställbar! 
 
Efter det åt vi lunch och sen var det dressyrridning på eftermiddagen. Vi tränade mest lite delar ur LC:2 eftersom att jag skulle rida det programmet sista dagen på träningstävlingen. På något sätt så lossnade något det ridpasset för halterna som vi tidigare har haft problem med blev helt plötsligt amazing. Innan så har han alltid stannat med huvudet rätt upp och gått runt utan att kunna stå still men nu stannar han, står kvar i form och väntar på att jag ska säga att vi ska gå framåt. Tack Lena!! 

Därefter åt vi middag och sen tittade vi på när Maria terrängtränade på en av sina hästar. När vi kom tillbaks och jag och Elin gick för att göra i ordning oss för sängen så störtade Maria in i vårat rum och frågade om vi ville med på ett kvällsdopp. Det lät sjukt lockande efter två svettiga ridpass i gassande sol så vi åkte iväg med bilen till sjön. Det fanns bara ett problem och det var att vi inte visste hur man körde dit så vi körde runt i 30 minuter utan att hitta sjön.. Tillslut kom vi till ett hus som såg helt övergivet ut så vi vände och körde tillbaks samtidigt som vi ringde Lena och fick då veta att sjön låg 100 meter från det där huset. Vi körde tillbaks och hittade såklart sjön. ÄNTLIGEN! När vi sedan hoppade i så var det iskallt så vi var i vatten i typ 3 min och åkte sedan hem. Ganska ovärt men det var ändå kul, hehe. Därefter somnade vi så fort vi la huvudet på kudden och sedan var det en ny dag.

AVS 14

 
När vi var på MyOne här om dagen så köpte vi ett medel som heter AVS 14. Safir har börjat klia av sig svansen och det här medlet ska tydligen hjälpa och göra så att det slutar klia. Vi har masserat in de de senaste dagarna och har redan börjat märka lite skillnad! Man trycker ut lite i svansen och sen masserar man in den i svansroten. Den blir inte kladdig utan känns typ som hudkräm för oss människor. Den luktar gott också så det är ju bra! Vi tänkte först ta en sprej som också hjälper för det är ju mycket smidigare men sen upptäckte vi att det var 96 timmars karens på den så då tog vi denna och så vitt vi kunde se så stod det inget om karens på flaskan. Nu ska vi prova denna i 3 veckor framåt och sen kommer det komma en liten utvärdering när dessa tre veckor är slut.
 
Har någon av er använd AVS 14 och isåfall tyckte ni att den funkade? Varför/Varför inte? :)

Imorgon smäller det!

Imorgon vid den här tiden står jag troligtvis och väntar på att vi ska samlas på Johannesbergs gård. Det har blivit massor med halta hästar så vi är 4 barn och 3 vuxna, haha. Jag trodde innan att jag inte skulle känna någon men nu fick jag veta att jag ska gå på samma som Elin Hedman på Rörby, där jag stod förut. Så det är skönt att iallafall känna någon! Jag har packat klart nästan allt men jag tvättade alla benskydd igår så jag hoppas att de är torra när jag kommer dit. Vi har handlat lite nya grejer till lägret också ↓
 
 
  • Hjälm att rida terräng i samt ha de varma dagarna då den har mycket bättre ventilation än min JW. (För egna pengar) Från Hööks
  • Magplatta, för att ha i terrängen och hoppningen eftersom att han kommer vara broddad i terrängen. Den är egentligen svart men jag hittade ingen bild på den i svart. Från MyOne
  • Dressyrträns. (Jag och ines delade på kostnaden) Från Hööks
  • Dressyrschabrak som jag bytte mot ett jag fick i födelsedagspresent som var fel storlek. Detta är i Full och något stort men passar ändå. Från Horze
  • Boots i gummi/plast att ha i terrängen så att man bara kan skölja av dem efter. Från Horze (?)
Sen köpte jag också broddar och broddverktyg men det är inte så jätteviktigt.. Ååh jag är så jäkla taggad!! Fast samtidigt lite nervös, men ändå taggad. Fattar ni? Nä det gör ni nog inte, hehe. Ses snart!

Bilder och resultat

Här kommer bilder och resultat från gårdagens tävling på Hagbylund, fotade av lillasyster vilket betyder att de inte är superbra men helt okej är de iaf :D
Jag hoppade ju bara en LC och jag fick ett pet på fjärde hindret som verkligen bara var ett pet, han nuddade bommen med ena bakhoven så att den trillade. Så typiskt! Han kändes iallafall väldigt pigg och alert på både framhopping och på själva banan. Något stark men inte så att det blev störande. Det var superkul att hoppa på gräs och vi kommer väldigt gärna tillbaka till  Hagbylund, superbra tävlingsplats med mycket funktionärer och bra organisering. 
Vad tycker ni om våran outfit btw? Jag gillar den skarpt och den passar perfekt till hans färg, mums <3

Avslutningsoutfit

Hej! Tänkte visa vad jag ska ha på mig på skolavslutningen som äger rum på fredag. (Till skillnad från alla andra skolor slutar vi på fredag, våran rektor är så generös..) Nej men på torsdag är det iallafall halvdag så det är ju inte så mördande och på onsdag så tror jag att vi skulle åka till skansen. Idag var jag hemma för att jag inte mådde något bra alls, ont i halsen och magen.. Imorgon så ska vi åka och bada med klassen men vi får se om jag orkar, det lär jag märka på morgonen.
Här är iallafall det jag tänkte ha:
Superfin ljusrosa klänning matchat med söt vit kofta och vita ballerinaskor, sommarkänslor <3
Vad tycker ni, Hiss/Diss? 

Granby cup - del 2

Älskar sista bilden, han är så söt <3
Foto: Lovisa Hammarström

5 saker du inte visste om Safir

  • Han är rädd för mötande hästar som kommer i full galopp, då hoppar han åt sidan..
  • Han älskar att slicka och bita på saker såsom grimskaft, jackor m.m..
  • När han tycket att jag kräver för mycket av honom i dressyren så trycker han sig mot staketet..
  • Han älskar stallkatten men den hatar honom för han ska alltid pussa och bita på henne..
  • Han älskar att bli kliad på och i öronen, då njuter han som aldrig förr..
Lite småcharmiga grejer om Saffe som ni kanske inte visste, världens charmigaste lilla ponny 

Granby Cup - del 1

Foto: Lovisa Hammarström

Tävlingen igår

Hej!
Igår var det ju som sagt Granby Cup, en slags klubbtävling på Granby, stallet Safir står i. Man fick hoppa valfri höjd mellan 50-110 och jag hoppade två 80-rundor varav den ena felfritt och den andra med fyra fel.
LC(80 cm) #1: 0+0 fel
Jag red fram på gräsbanan där jag även tog några skutt för att känna på honom. Han var lite seg i reaktionerna och något slö men jag förstår honom, det var så sjuukt varmt och massa mygg. Han taggade iallafall till efter ett tag, dels för att jag körde massa övergångar såsom halt - galopp, galopp - halt och lite sådant men också för att han fattade att det var tävling. Jag gick sedan in i ridhuset för att hoppa fram på de tre hinder som stod där. Det var 4 andra hästar där och 3 av de hoppade de tre hindrena samtidigt så jag visste typ inte vart jag skulle gå, haha.. När han kändes bra så gick jag ut och skrittade runt lite i en av hagarna för att sedan gå ner på banan. Väl inne på banan gjorde jag någraövergångar och påbörjade sedan banan. Jag hade lite halvtaskigt tempo mot första men som tur var så låg bommen kvar. Efter det blev tempot mycket bättre och jag fick en felfri grundomgång. Ny startsignal och sen var det omhoppning. Jag var väldigt nöjd med min omhoppning för jag tog relativt snäva svängar men inte jättesnäva för det var ju våran tredje tävling och min andra omhoppning så jag körde inte järnet men ändå omhoppning liksom. Felfri där också och därmed våran första dubbelnolla :D Tyvärr räckte det inte till placering men jag var supernöjd!
LC(80 cm) #2: 4 fel
Eftersom att jag hoppade samma höjd så var jag först och sist av alla och i mellan mina två starter så skrittade jag bara för att jag trodde att jag hade mycket mindre tid än jag hade.. Dundertabbe av mig men då vet vi ju det till nästa gång. Jag gick in på banan efter ett tag men mot första hade jag jättedåligt tempo och fick ett stort språng vilket resulterade i att jag var tvungen att ta tillbaka honom inför hinder nummer 2 som låg på en rak linje efter ettan och han blev lite för kort och hade för dåligt tempo så han rev det hindret. Resten av banan flöt på väldigt bra och ju längre in i banan jag hoppade, desto bättre tempo och energi fick han. Lite surt men jag var så glad över första rundan så det gjorde inte så mycket. 
Väldigt lyckad dag med bra väder och två bra rundor. 
Sneak peak på en av bilderna Lovisa fotade, det kommer komma fler! :D

Nya handskar!

Dessa handskar köpte jag i stallet idag (för er som fattar nada nu så finns det en shop på Granby). De är av märket Roeckl och känns som skinn men jag tror att det är fake. Jag kommer ha dem när jag tävlar dressyr och jag tycker att de är supersnygga, så nöjd! Jag tog en storlek för stor för då kan jag ha dem längre, det är därför de ser lite "pösiga" ut. De är verkligen sköna, känns som ett andra skinn typ, haha.. Nej men riktigt sköna! Det kommer komma utvärdering efter att jag använt dem första gången. Än så länge finns det inget negativt med dem, men när jag har använt dem så kanske jag ändrar mig. (Jag tror inte det) 
Det här inlägget är tidsintällt, jag ligger och sover nu ;)

Slutspurten

Bild från provridningen av Safir 
Nu är det sista slutspurten i skolan och de sista inlämningarna och proven äger rum, på måndag är sista riktiga skoldagen och sedan är det mentorsdagar tisdag och onsdag. Torsdag går jag halvdag och på fredag är det skolavslutning. Imorgon och på fredag är jag LEDIG!! Imorgon tävlar jag Granby cup på hemmaplan och jag hoppar 80, 80. I Granby cup så hoppar man valfri hökd 50-110 och alla tävlar mot varandra, oavsett kategori eller höjd. Det soa bli jättekul och jag kan redan banan så denna gång ska jag inte glömma den!
På fredag ska jag fixa massa saker och åka till Täby Centrum för att titta på bikini, ballerinaskor och shorts. Sen ska jag även försöka skicka lite bilder från riddarträningen och från tidigare träningar/tävlingar. 
Nu ska jag göra mig iordning för att sedan sova, hörs sen!
 

Fälttävlansläger

Jag måste berätta en jätterolig grej som precis bestämdes!
Jag var ju på terrängträning i veckan och den gick såpass bra så jag och Saffe kommer åka iväg på en introduktionskurs i fälttävlan som är från den 24-26 Juni, alltså 3 dagar. Man tränar hoppning och terräng för Lena & Maria Bredberg och dressyr för Cattis Oxelberg. Det kommer vara 2 pass per dag och man bor på Johannesbergs Gård. Sista dagen så kommer det vara en liten träningstävling i fälttävlan också. Jag tror att det kommer bli jättekul förutom att jag ska åka själv dit men jag hoppas att jag lär känna några på lägret så att jag slipper vara helt ensam :/ Haha nej men det ordnar sig! 
Så det ska bli jättekul! Som ni kanske förstår så kommer det inte vara så mycket bloggning under de tre dagarna men jag kommer kuna mobilblogga lite och sen tänkte jag skriva lite tidsinställda tills dess också. 
Kameran kommer hänga med men jag vet inte om det kommer finnas någon som vill fota så vi får se om det blir några bilder nät jag rider. Det kommer iallafall bli bilder på stallarna och sånt!
Puss :*
 

Bilder - Galoppträning Del 2


Bilder - Galoppträning Del 1

Vill ni ha fler bilder från dagen? Isf kommentera :D